Arbeidsbemiddeling

Wij vullen vacatures in. Deze vacatures kunnen zowel een tijdelijke functie betreffen als een invulling voor een vaste aanstelling. Wij zijn uw samenwerkingspartner die het proces van vacature invulling met deskundig advies begeleid. We communiceren open en realistisch naar zowel opdrachtgever als kandidaat waardoor beide partijen weten waar ze aan toe zijn.

Via onze servicepartner kunnen we onze kandidaten op een betrouwbare manier laten werken. Onze servicepartner is lid van de ABU en is VCU en NEN 4400-1 gecertificeerd.

Onze arbeidsbemiddeling bestaat uit de mogelijkheden uitzenden, detacheren en werving en selectie.

Uitzenden

Normaliter krijgt een werknemer bij aanvang een uitzendovereenkomst ‘fase A’. Dit betekent in de praktijk, een vrij opzegbare overeenkomst, waarin alle partijen zonder opzegtermijn de overeenkomst kunnen beëindigen. Bij deze uitzendovereenkomst wordt het salaris uitbetaald over de gewerkte uren.

Detacheren

Er zijn 2 situaties waarin men detacheert door middel van een fase B contract, na 78 gewerkte weken in fase A komt een werknemer automatisch in fase B. De uitzendorganisatie kan er ook voor kiezen om een medewerker direct een fase B contract aan te bieden, met bijvoorbeeld als reden meer zekerheid voor alle partijen. Men mag maximaal 6 fase B contracten hebben in 4 jaar.

Werving en selectie

Werving en selectie werkt net iets anders dan uitzenden en detacheren. Bij werving en selectie gaat de kandidaat, na werving en selectie door de arbeidsbemiddelaar, direct in dienst bij de opdrachtgever. De opdrachtgever betaalt dan een zogenaamde ‘fee’, dit is een percentage van het jaarsalaris inclusief vakantiegeld van de kandidaat.