Re-integratie

Verzuimbegeleiding

Wij kunnen voor u het proces van ziekte begeleiden. Door het geven van advies en de communicatie naar derden (UWV, arbeidsdeskundige, verzekeraar, bedrijfsarts) kunnen we voor u het proces van ziekte begeleiden. We weten wanneer er welke actie wanneer moet gebeuren en zorgen er voor dat de acties die gedaan moeten worden op tijd worden uitgevoerd. Door middel van een open communicatie naar zowel de zieke werknemer als de werkgever zal dit als een minder zwaar traject aanvoelen.

Re-integratie 2e spoor

Sinds de invoering van de wetverbetering poortwachter is re-integratie 2e spoor een veelvoorkomend verschijnsel. Sinds 1 januari 2003 zijn werkgevers zelfs verplicht re-integratie 2e spoor als instrument in te zetten indien de re-integratie in de eigen organisatie geen optie meer is.

 

Wij halen voor u deze zorgen uit handen. Wij zorgen ervoor dat het traject soepel verloopt voor de zieke werknemer door heldere communicatie, rekening houdend met de beperkingen van de werknemer en door het bespreken van verwachtingen voorafgaand het traject. De werkgever hoeft zich geen zorgen te maken over de re-integratie-inspanningen die verwacht worden in de re-integratie 2e spoor.

Outplacement

In situaties van boventalligheid, ongeschiktheid of een arbeidsconflict is vaak een outplacementtraject de uitkomst. Bij onvrijwillig ontslag kan men als werkgever een outplacementtraject aan bieden. Als werknemer kan men vragen om een outplacementtraject tijdens de onderhandeling van het beƫindigen van de arbeidsovereenkomst. Outplacement is een krachtig instrument om snel een nieuwe baan te vinden als er sprake is van onvrijwillig ontslag.

 

Wij bieden begeleidende diensten aan om ontslagen of met ontslag bedreigde werknemers te helpen bij het vinden van een baan of bij het opstarten van een activiteit als zelfstandige. We zorgen er voor dat men sneller aan een baan komt en dat dit een nieuwe baan is die echt past.